ילדים במטבח- כיף או עונש? התשובה לשאלה הזו פשוטה בעיני – ברור שכיף.
אך בעיני רבים זה ממש עונש הרי כל דבר שיעשו אנחנו נעשה מהר יותר, טוב יותר ובעיקר נקי יותר. אכן לבלגן וללכלוך צריך להתכונן ולהתאזר בסבלנות ובאורך רוח. אך למרות זאת התוצאה היא קירוב הילדים ליצירת המזון ואז יש סיכוי טוב שהם יטעמו גם מנות שבאופן רגיל היו מעוררות אצלם התנגדות.
נסו למשל לתת להם להכין ממרח גבינה מתובל במה שהם אוהבים (זעתר,זיתים קצוצים, פפריקה), להכין סלט ביצים ולקשט כריכונים שנחתכו מלחם פרוס ע"י חותכני עוגיות. ניתן להכין צורת פרצוף, בית או סיפור שלם על הצלחת או מגש משותף. קחו חותכן עוגיות וצרו מהלחם צורות שונות ותנו לדמיון שלהם להשתולל תוך קישוט בירקות. צרו איתם פיצות כבקשתם- תנו להם לשים את המרכיבים משונים ככל שיהיו הכינו איתם מרק אהוב ופשוט, עוגיות ולחמניות אח"כ אפשר להעיז ולתת להם לחתוך איתכם ירקות למרק, להכין רוטב לפסטה,לגרר ירקות ללביבות, לכדרר קציצות, וכל מה שבעצם אתם מבשלים לארוחת צהרים או לארוחת ערב או שבת בבוקר למשפחה.
חומרי הגלם "לסדנא המשפחתית " הזו זמינים, פשוטים ורבגוניים כמה גאים הם לומר- “אני עשיתי". כמה כיף להם להגיש לכם ממעשה ידיהם ככל שהילדים יתקרבו לחומרי הגלם רתיעתם תהיה קטנה יותר אפשר להציע להם לטעום במהלך הפעילות מהירקות שהם פורסים. יתכן ואף יעשו זאת ביוזמתם. בעיני הפעילות הזו מקרבת הורים וילדים. כמו סדנת יצירה רק שבסופה גם אוכלים. מה יותר כיף מזה ? זו ממש יצירה תוך שיתוף פעולה. לאט לאט זו תהיה ממש עזרה כמובן שיש לקחת בחשבון שהכנת המזון תהיה איטית יותר. לכן יש להיערך ולא לעשותה בזמן לחץ למשל חצי שעה לפני ארוחת הערב . אם יש הכנות מקדימות כדאי שתעשו אותן קודם לפעילות להתכונן עם ביגוד מתאים – כזה שלא חבל ללכלך, להכין סינרים ואפילו כובעי טבח אם יש אז קדימה לעבודה .
דפנה איילון – מאמנת לחיים בריאים