בטיפול בילדים איננו מצפים מהילד להשתמש בדיבור כמונו המבוגרים, אלא אנו פונים אליו באופן מוכר, זמין ולא מאיים עבורו- דרך משחק. באמצעות המשחק המטפל מתוודע אל הילד ומבין מהם הנושאים המרכזיים המעסיקים אותו. במשחק סימבולי הילד משחזר סיטואציות יומיומית אותן הוא חווה וזוהי דרך מעולה להבין מה מטריד את הילד ולעבוד על הרגשות אותם הוא מעלה.
המשחק הסימבולי הינה דרך מצוינת להבין מהם הנושאים המעסיקים את הילד ומאפשר לזהות רגשות המתלווים אליהם. הילד משחזר דרך המשחק סיטואציות יומיומית אותן הוא חווה. לדוגמא ילד שחרד מפרידה מהוריו כאשר נכנס לגן שמא עשוי לדמות מצב שבו ילד בובה בוכה בגן משום שהוריו שכחו לקחת אותו, וכך יביא לידי ביטוי את מצוקותיו וחששותיו בסיטואציה מעין זו.
טיפול במשחק יכול להתבצע גם דרך תיאטרון בובות, ציורים או משחקים מובנים כגון משחקי קופסא. ילדים רבים אוהבים לשחק במשחקי קופסא וההורים תוהים האם זה טיפול….. אכן כן ! ניתן לטפל גם באמצעות משחק משותף במונופול, דמקה או משחק קלפים. מטרות שניתן להשיג דרך משחקים אלו הינן: מיומנויות של שיתוף פעולה, לקיחת תור, דחיית סיפוקים ובעיקר התמודדות עם חוויה של הצלחה וכישלון.