שאלות נפוצות ביותר
להפרעת קשב וריכוז יש מרכיב גנטי מובהק כך שבדרך אחד ההורים סובל ממנה. יתכן מאוד שאת סובלת מקשיי קשב וריכוז והצורך באבחון מקורו בשאלה אם הסימפטומים מפריעים לך כיום בתפקוד הלימודי, העיסוקי, המשפחתי החברתי. אם התשובה היא כן כדאי לך לעבור אבחון ולקבל טיפול מותאם לצרכייך. במכון האביב אנו מאבחנים גם ילדים וגם מבוגרים.
ריטאלין וקונצרטה הן התרופות שנמליץ עליהן לילדים עם קשיי קשב וריכוז. תרופות אלה הן בסל ועלותן בהתאם. במידה וישנן תופעות לוואי שאינן נפתרות עם שינויי מינון , יש אפשרות לרכישת תרופות אחרות שיש להן פחות תופעות לוואי. תרופות אלה לא נמצאות בסל הבריאות ועלותן גבוהה. זה כרוך בתהליך כדי לקבל אישור לייבא אותן, אבל זה אפשרי.
לריטאלין יש תופעות לוואי אצל חלק מהילדים, לא כולם סובלים מתופעות הלוואי. המטרה שלנו היא לאפשר לילד להתרכז אך לא להביא אותו למצב שיהיה מדוכא או "זומבי" כפי שקוראים לזה . אם זו ההשפעה יש לעדכן אותנו ונשנה המינון באם גם זה לא עוזר, נחליף את התרופה.
במכון האביב אנו ממליצים לבני 15 ומעלה לבצע אבחון פסיכו דידקטי. הסיבה נעוצה בשינויים שערך משרד הבריאות במדיניות ההקלות לבגרויות. אבחון פסיכו דידקטי נותן כיסוי לכל ההקלות הנדרשות לצורך הבגרויות ולכן אנו נוקטים מדיניות זו.
מהתיאור שלך נראה שאבחון קשב וריכוז קליני, אצל נוירולוג או פסיכיאטר, זה בדיוק מה שהילד שלך צריך. אבחון פסיכו דידקטי לא מתאים משום שניתן לעשות החל מאמצע כתה ב'.