תקופת החגים היא תקופה שידועה כמלאה באירועים חברתיים, הכנות בבית וקניות, ועם כל הכיף שבדבר, היא לעתים יכולה להוות מוקד של לחץ עבור מבוגרים. יחד עם זאת, גם ילדים עלולים להיות מושפעים מהלחץ הנלווה לחגים, מה שעלול לפגום בהנאה שלהם מתקופה שאמורה להיות רוויה בשמחה והנאה משפחתית. לשמחתנו, גם עם הלחצים והחרדות, ניתן להתמודד. הנה 8 טיפים שיעזרו לילדיכם לא להיכנס ללחץ בתקופת החגים.
1. זהו סימני מתח וחרדה אצל ילדיכם, ביניהם:
- בכי או עצבנות המופיעים ללא סיבה נראית לעין
- עלייה בשכיחות של התנהגויות המבטאות לחץ, ביניהן כסיסת ציפורניים, התעסקות בשיער, הרטבת המיטה והיפראקטיביות.
- התגברות בכאבי בטן או כאבי ראש
- חוסר רצון להשתתף בפעילויות חברתיות
ככל שתקדימו לזהות את הסימנים, כך יהיה יותר פשוט לעזור לילדיכם להתמודד.
2. תקבעו תכניות לחג מספיק זמן מראש. ילדים זקוקים למידה מסוימת של הכנה, ולעיתים חוסר ודאות וספונטניות עלולים להוות קושי עבורם.
3. אם אתם מחליטים לנפוש, השתדלו למלא את החופש בשעות של זמן איכות משפחתי רגוע ולא להעמיס במסעות וטיולים. הכינו מראש משחקים לדרך, חטיפים ומוזיקה נעימה
4. ודאו שילדיכם ישנים מספיק. עם כל הריגוש בלישון מאוחר, חוסר שינה עלול להגביר עצבנות ולחץ במיוחד בקרב ילדים
5. אפשרו לילדיכם להיות כנים לגבי רגשותיהם. גם אם אתם מאוד רוצים שהם יהנו ויהיו שמחים, גם לילדים מותר לפעמים להביע שעמום וחוסר שביעות רצון
6. גם אם אחד מההורים אינו נמצא בתקופת החג, אל תתנו לזה לפגוע במסורת המשפחתית. ילדים אוהבים פעילויות טקסיות (גם אם הם מתלוננים על כך) אשר משרות עליהם אווירה של מוכרות ובטחון.
7. תעניקו לילדיכם תשומת לב גם בחגים, ותנסו לא להחליף אותה במתנות וצעצועים.
8. גם כהורים, חשוב שתשמרו על עצמכם ולא תיכנסו ללחצים סביב החגים. אל תטעו, רוב הילדים מרגישים את הלחץ שאתם חווים ומושפעים ממנו לא פחות מכם.
ולסיום, הכי חשוב שכל המשפחה תתלכד סביב תקופת החגים ותהנה מהזמן המשותף.
שיהיה חג סוכות שמח ושנה מצוינת,
ממכון האביב.